Waarom wij verder gaan als Socialisten 010

Een statement voor een nieuw initiatief

Vandaag nemen wij als geschorst afdelingsbestuur en raadsfractie van de SP Rotterdam het initiatief tot een nieuw project genaamd Socialisten 010. Het wordt ons als leden en ex-leden van de SP onmogelijk gemaakt om de strijd voor onze idealen voort te zetten binnen de SP.

Enkele maanden geleden stonden wij nog klaar om de verkiezingen in te gaan met de partij waar we jarenlang lid van zijn geweest. We stelden een geweldige kandidatenlijst vast, hadden een campagneteam rond en waren hard aan het werk voor een radicaal gemeentelijk programma.

Door betreurenswaardige maatregelen vanuit de landelijke partij is nu onze lijsttrekker geroyeerd, mag de afdeling niet met de aangenomen lijst deelnemen aan de raadsverkiezingen en is het verkozen afdelingsbestuur uit functie gezet.

Een socialistische partij in Rotterdam die teruggebracht wordt tot een volgzaam omhulsel van de landelijke SP is de dood in de pot voor socialistische politiek in onze stad. Als we de situatie zo voort laten duren zal het resultaat zijn dat al die mooie acties en principes waar wij jarenlang voor hebben gevochten geen vervolg meer krijgen, gezien actieve leden weglopen door de daden van het partijbestuur.

Als socialisten geven wij dan ook de aanzet voor een nieuw initiatief in Rotterdam. Een initiatief wat de idealen en acties van onze afdeling voortzet buiten de dwingende hand van de partijleiding. Hiermee willen we ook aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart meedoen, zodat er koste wat kost socialisten vertegenwoordigd blijven in de Rotterdamse raad.

De komende tijd komen we met een conceptverkiezingsprogramma en eind januari ook met een kandidatenlijst. We streven er hierbij naar om de verkiezingen in te gaan met de mooie kandidatenlijst die we nog als lokale SP-afdeling op 7 november hebben vastgesteld. Wil je nu meer weten over onze politieke basis? Lees dan de Over Ons-pagina.

We roepen alle Rotterdammers die op zoek zijn naar een fris socialistisch geluid in de stad op zich bij ons aan te sluiten om de raadscampagne een succes te maken. Ook SP-leden zijn welkom, die wij met open armen verwelkomen nu de partijtop van de SP vooral bezig is met leden afstoten. Voor verdere info over hoe men bij kan dragen verwijzen we naar deze pagina en ons mailadres contact@socialisten010.nl.

Ondergetekend:

Tijs Hardam, afdelingsvoorzitter
Mark de Bokx, organisatiesecretaris
Herman Meester, penningmeester
Gwildor Sok, algemeen bestuurslid
Lotte van der Horst, algemeen bestuurslid
Sanja Dzal, algemeen bestuurslid
Mel Marcik, algemeen bestuurslid
Senad Delic, algemeen bestuurslid en contactpersoon ROOD Rotterdam
Aart van Zevenbergen, fractievoorzitter
Taylan Cicek, raadslid