Bewoners en Socialisten 010 in actie in Havensteder kantoor

De mars naar Havensteder

Havensteder, een belangrijke verhuurder in Rotterdam, verwaarloost al langer hun huurwoningen. Daarom organiseerden activisten van Socialisten 010 samen met bewoners en andere betrokkenen een mars naar het kantoor van Havensteder. Hier werden de eisen van de huurders druk bij gezet en verbetering geëist.

Socialisten 010 en bewoners in actie

Op 6 oktober ging Socialisten 010 met bewoners van Lombardijen mee naar woningcorporatie Havensteder om toezeggingen te krijgen over wanneer onderhoudsproblemen in hun woningen verholpen zijn. Bewoners hebben last van onder meer lekkages, scheuren in muren, schimmel en schokken onder de douche, zoals gisteren RTV Rijnmond ook al berichtte naar aanleiding van onze acties met bewoners in Lombardijen. De kameraden van Left Laser waren ook aanwezig voor de verslaglegging totdat ze door Havensteder werden weggestuurd onder dreiging van het erbij halen van de politie.

Bewoners en Socialisten 010 in actie in Havensteder kantoor

Doe mee voor eerlijk wonen!

Havensteder heeft inmiddels verbeteringen toegezegd. We houden in de gaten of Havensteder hun beloftes aan bewoners nakomt, en we staan indien nodig zo weer bij ze binnen, zoals we ze ook hebben laten weten! Verhuurders zijn onder het kapitalisme enkel uit op hun eigen gewin en om daar wat tegen te doen is het opbouwen van de macht van huurders van belang. Voor aansluiting bij onze woonactiegroep kan je terecht bij onze contact formulier.