Socialisten 010 lanceert kandidatenlijst met een veertigtal strijdbare socialisten

Op 30 januari lanceert Socialisten 010 de volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Dit gebeurt tijdens een (online) bijeenkomst, waar ook het verkiezingsprogramma zal worden vastgesteld. De top 5, met lijsttrekker Arno van der Veen en lijstduwer Leo de Kleijn, is reeds bekend.Op de lijst staan een verscheidenheid aan mensen, waarvan veel een achtergrond in de SP en de linkse beweging in het algemeen hebben. Zo staat Cem Laçin, voormalig Tweede Kamerlid voor de SP in de periode 2017-2021, als één van de lijstduwers op de lijst. Ook zittende raadsleden van de SP, Aart van Zevenbergen en Taylan Cicek, vullen de lijst aan. Op plek 17 is Erik Meijer geplaatst, voormalig Europarlementariër en Eerste Kamerlid voor de SP.

Meer dan de helft van de lijst bestaat uit mensen die eerder op de lijst van de SP stonden, aangenomen door de ledenvergadering van november 2021. De actieve leden van de SP Rotterdam kiezen dus duidelijk partij voor het nieuwe project Socialisten 010, wat recentelijk door enkele geroyeerde leden van de SP werd gelanceerd.

Het eindresultaat is een diverse lijst, met mensen met verschillende achtergronden, genders en culturen, en afkomstig uit verschillende wijken uit de stad. Stuk voor stuk zijn het mensen die betrokken zijn geweest bij diverse acties in Rotterdam en weten wat er speelt in de Maasstad, en wat er beter kan en moet.

“Wij komen op voor hen die dat zelf niet kunnen, mogen of durven.” Aldus de lijsttrekker, Arno van der Veen. “Van goede en betaalbare woningen tot sociale zekerheden en onderlinge solidariteit. Er is genoeg gesloopt in Rotterdam. Na jaren van acties met mensen in de wijken, is het nu tijd met hen te bouwen aan een nieuw perspectief. En onze mensen op de lijst zijn tot het bot gemotiveerd om zich in te zetten voor de verbetering van de stad en de vervanging van dit rechtse stadsbestuur. Wij gaan op 16 maart voor een wisseling van de macht.”