16. Tom Weerdmeester

Mijn naam is Tom Weerdmeester 30 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ik woon momenteel in het mooie Oud Mathenesse te Delfshaven. Mijn eerste jaren heb ik doorgebracht in Delfshaven aan de Albrechtstraat echter deze woningen moesten worden gesloopt en daarom verhuisde we toen naar het Liskwartier in Rotterdam Noord. Hier heb ik 21 jaar gewoond met mijn ouders, broer en twee zusjes. Daarna werd het mogelijk het huis te krijgen waar ik nu woon. Samen met mijn vriendin ga ik binnenkort de volgende stap maken en belanden we in Rotterdam Hoogvliet in de wijk Zalmplaat. Ik ben nu 2.5 jaar werkzaam als Hoofdconducteur bij de NS. Hiervoor werkte ik als medewerker in de zorg. Ik heb daarbij gewerkt met mensen met een beperking zowel lichamelijk als verstandelijk en met mensen die psychiatrische klachten hebben.

Ik heb mijn onderwijs genoten op het Melanchthon college aan de Icarusstraat in Hillegersberg. Deze locatie bestaat helaas niet meer. Daarna heb ik mijn opleiding gedaan bij het Albeda aan de Rosesstraat en Breitnerstraat, waar ik mijn MBO heb behaald.

We hebben in deze tijd veel actiegevoerd met als kroonjuweel de zat van Zadkine actie. Waar we een sfeer rapport hebben gemaakt van de stand van zaken aldaar toen er spraken was van problemen met het vastgoed van de school. Leerlingen kregen les op gangen, in de kantine en alle voorzieningen, zoals een open leer centrum, waren permanent bezet. Dit hebben we weten aan te kaarten bij zowel het scholen bestuur als de raad en hebben we de onhoorbare stemmen van de leerlingen laten horen.

Van 2014 tot 2018 heb al eens mogen dienen als raadslid in Rotterdam, waar ik lid was van de commissie Economie, haven, mobiliteit en duurzaamheid namens de SP. Hier heb ik me bemoeid met dossiers als de Hoekselijn, A13-16 en de milieuzone en gestreden om ieder jaar weer het krimpende aanbod van het Openbaar Vervoer in stand te houden. Mijn favoriete motie blijft er een over dierenwelzijn, waar een groep mensen bezig was om een populatie muskus eenden te redden en in toom te houden, die de gemeente liever wilde ruimen. Dat is gelukt en toen de groep een plaats vond waar ze beter pasten zijn de eenden verhuisd naar een betere plek voor ze.